2016.12.16.
08:00

Írta: legország

Ünnepi mézeskalács szívek

Mint minden évben, az idén is utolért bennünket a mézeskalács-láz és meg kell állapítanunk, hogy megint ügyesebbek lettünk, már ami a készítést illeti. Nyolc percnél tovább csak az első adagot sütöttük, valamint arra is ügyeltünk, hogy lezárt fémdobozban tároljuk a szívecskéket, így már harmadnapra megpuhultak.
Az ízük is finom, ezúttal picivel több reszelt narancshéjjal bolondítottuk meg - és nem csalódtunk. Profi mázkinyomót is beszereztünk, okulván az előző évek tapasztalataiból, amikor még zacskó segítségével díszítettünk és eléggé megjártuk vele. De könnyen meglehet, hogy nem voltunk elég ügyesek. Most viszont elégedettek vagyunk az eredménnyel. A következő recept szerint dolgoztunk:
Hozzávalók a tésztához:
- 8 dkg margarin
- 25 dkg liszt
- 10 dkg barna cukor
- 15 dkg méz
- 1 tojás
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 púpozott kávéskanál kakaópor
- negyed csomag mézeskalács fűszerkeverék
- 1 narancs lereszelt héja
- 1 citrom lereszelt héja
Hozzávalók a mázhoz:
- 2 tojásfehérje
- porcukor, érzés szerint
Elkészítése:
Felolvasztjuk a margarint, a barna cukrot és a mézet. Ha kihűlt, belekeverjük a tojást. Összekeverjük a többi hozzávalót, majd hozzáöntjük a mézes keveréket. Az így kapott tésztát összegyúrjuk és kb. 1 órán keresztül hűvös helyen pihentetjük, majd kinyújtjuk. 180 fokra előmelegített sütőben először 12, majd 8-8 percig sütjük.
A mázat pár nappal később varázsoltuk a szívecskékre, némelyikre dekorcukorkát is tettünk.
20161210_103815.jpg
Celofánba csomagolva, szalaggal átkötve kis ajándékcsomagokat is készíthetünk a mézeskalács szívekből. Üzletekbe az idén a magam részéről nem fogok menni, a saját készítésű ajándék pedig soha nem megy ki a divatból. Csak el ne fogyjon karácsonyig!
S.R.

Szólj hozzá!

Címkék: Ízvilág

A bejegyzés trackback címe:

https://legorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr9012050821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása