Az alábbi recept kifejezetten lusták számára ajánlott, vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy olyanoknak, akik kevés szabadidővel rendelkeznek és mégis szeretnék valami stílusos, saját készítésű és ehető ajándékkal meglepni szeretteiket.
Az édes-fűszeres mogyoró, mandula, esetleg dió ez esetben tökéletes választás. A receptet a Vidék íze decemberi számából lestük el és alakítottunk rajta egy keveset.
Hozzávalók és elkészítés:
- 20 dkg földimogyorót,
- 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeveréket (házilag is csinálhatunk, mi most a készen kapott változattal dolgoztunk)
- 1 kávéskanál fahéjat,
- fél dl vizet
- 2 csomag vaníliás cukrot,
- 10 dkg barna cukrot
serpenyőben összekevertünk, majd közepes lángon, folyamatosan kevergettük egészen addig, mígnem a szirup megszilárdult a mogyorón. Eztán sütőpapírra tettük és hagytuk kihűlni. Celofánba csomagolva, díszszalaggal átkötve kerülhet a fa alá.

Mandulával is éppoly kiváló:

S.R.